Onverwachte ontmoetingen en verrassende ontboezemingen

Ik had gisterenavond een leuke date met mijn buren. Geheel onverwacht en spontaan op het schoolfeest. We hebben kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd en het klikt al lange tijd. Onze kinderen lopen vaak af en aanbij elkaar (vooral als de crèmeman 'Ronny' langskomt). Maar gisteren gingen we toch weer net dat ietsje dieper. On the side: het was een superleuk schoolfeest, dus bedankt juffen en meesters en bedankt ook aan onze kinderen!

En daar ging het gesprek dan ook net over. Onze buurvrouw, @Anncops ontboezemde dat ze pas op Facebook had bekend gemaakt dat ze zelfstandige in bijberoep was geworden als vroedvrouw. Ik viel van ver in de wolken uit de lucht. Een vroedvrouw en een seksuoloog in 1 straat, dat kan toch geen toeval zijn... en meteen waren we vertrokken met dat freewheelen over hoe onze branches in elkaar kunnen matchen. Soms lukt het niet zo gemakkelijk om zwanger te worden voor een koppel. Mogelijks kan ik als seksuoloog iets betekenen om te zoeken hoe een koppel de seks niet helemaal hoeft te downsizen naar het zwemmen van een zaadje naar een eicel, of hoe ze kunnen omgaan met deze verliessituatie in hun relatie. Maar als een vrouw dan eenmaal zwanger is en een goeie sidekick nodig heeft, kan ze terecht bij Ann. Ann zorgt ervoor dat ze één en ander kan opvangen tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en erna. Ann vertelde vol vuur over hoe het beleid ondertussen veranderd is. Dat een vroedvrouw tegenwoordig ook in België meer verantwoordelijkheid krijgt, over hielprikken en zo , over dat vroedvrouwen nu ook tot een jaar na de bevalling aan huis mogen komen, over dat een nieuwboren mama na een bevalling maar 48 uur in het ziekenhuis mag blijven.... (allemaal dingen waar ik toch weer helemaal uit ben, merkte ik tijdens het verhaal van Ann). En als het koppel dan mogelijks moeite heeft om hun seksleven terug in vuur en vlam te zetten na een zwangerschap of ze hun draai moeten weten te vinden met zo'n kleine uk erbij, dan is het weer terug aan mij. We waren eigenlijk al meteen allebei heel warm over ideeën, en zagen eigenlijk al heel wat kruisbestuivingen.... Ik voelde meteen een sprankel bij Ann, die ik eigenlijk al lange tijd niet meer gezien had. Een sprankel om gezinnen te ontmoeten in een hele bijzondere periode in hun leven, wanneer ze een baby'tje mogen verwelkomen. En ik kan me voorstellen dat de gezinnen die bij Ann terechtkomen heel warm ontvangen worden, heel open en meteen gerustgesteld worden.

En dat zijn de ontmoetingen waarvan ik voel dat ik graag in relatie sta met mensen. Om de binnenkant van mensen te mogen zien en te zoeken waar ik ook iets kan betekenen en waar we elkaar tot een hoger niveau kunnen brengen in onze passies.

Ik wens het je van harte toe, dat je ook zo inspirerende gesprekken mag hebben met je buren. En mocht je vroedvrouw nodig hebben, kan ik je Ann warm aanbevelen. @AnnCops

Veel succes Ann!

P.S. Die workshops, dat houden we warm!